Animalele de companie, micii beneficiari ai pandemiei

Fondată în 1980, Central Garden & Pet Company este un inovator, comerciant și producător de produse de calitate, pentru consum și utilizare profesională pe piața de gazon și grădină și animale de companie. Compania a ajutat cu succes consumatorii să-și înfrumusețeze spațiile de locuit în aer liber și să promoveze interacțiunea sănătoasă cu animalele de companie.

Industria produselor de îngrijire a animalelor de companie poate oferi o oportunitate bună de diversificare a portofoliului. În Statele Unite, numărul gospodăriilor care dețin cel puțin un animal de companie a cunoscut un trend ascendent în ultimii ani, ajungând la 67% la începutul lui 2020. Perioada de izolare cauzată de pandemia COVID-19 a condus la o creștere semnificativă a numărului de animale de companie, unele adăposturi de animale fiind pentru prima oară în situația în care nu au în grijă niciun animal în căutarea unui stăpân. Pandemia a mai avut însă un efect pozitiv și asupra segmentului de produse de întreținere a grădinei, cu o mare parte din populație izolată în propriile locuințe, grădinăritul devenind un hobby foarte popular.

Central Garden & Pet a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor (anul fiscal se termină la sfârșitul lui septembrie 2020). Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,78$ față de estimările de 0,76$, în creștere cu circa 7% față de profitul net pe acțiune pe T2 din 2019. În raport este precizat faptul că rezultatele bune vin în special din partea produselor de îngijire a animalelor, unde veniturile operaționale au crescut cu 24.6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețurile acțiunilor Central Garden & Pet au crescut cu circa 44% de la minimul de 25,13$, din martie 2020. Compania nu distribuie dividende.

Știați că.. ?

  • În SUA 76.6% din animalele din adăposturi ajung să își găsească un nou stăpân, iar numărul de animale părăsite este în continuă scădere
  • Industria animalelor de companie din SUA a ajuns la aproximativ 70 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2019.

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Central Garden & Pet în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul CENT.

Dorești să investești și tu în acțiunile CENT și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup