Coca-Cola deține rețeta succesului

Cât de mare este compania Coca-Cola?

  • Din cele 57 de miliarde de porții de băuturi consumate în fiecare zi (altele decât apa), puțin peste 3% (1,9 miliarde) sunt băuturi înregistrate sau licențiate de Coca-Cola, fiind cel mai răspândit produs pe planetă.
  • Există doar două țări în lume în care Coca-Cola nu se comercializează: Cuba și Coreea de Nord.
  • Coca-Cola produce atât de multe băuturi diferite, încât dacă ai bea câte una pe zi, ți-ar lua mai mult de nouă ani pentru a le încerca pe toate. Coca-Cola are un portofoliu de produse de peste 3.500 de băuturi și 500 de mărci, inclusiv băuturi răcoritoare, băuturi energizante și băuturi pe bază de soia.
  • Dacă fiecare picătură de Coca-Cola produsă vreodată ar fi plasată în sticle de 8 uncii (aproximativ 240 ml), iar ulterior așezate cap la cap, sticlele ar ajunge pe Lună și înapoi de peste 2.000 de ori.
  • Coca-Cola deține un număr de 20 de branduri care generează vânzări de peste 1 miliard de dolari pe an.
  • Coca-Cola susține că numele său este al doilea cel mai înțeles cuvânt din lume, după „OK”.
  • Mexicanii sunt cei mai mari băutori de Coca Cola. În medie, mexicanii beau 745 de sticle pe an, în timp ce americanii consumă în medie 401 de sticle Coca-Cola pe an.
  • Coca-Cola crede că a inventat conceptul cuponului. Compania a distribuit eșantioane de cupoane la sfârșitul anului 1886, iar de asemenea crede că acesta a fost motivul pentru care băutura s-a răspândit de la populația mică din Atlanta până în fiecare stat din SUA. Între 1886 și 1914, una din 10 sticle de Coca-Cola a fost oferită gratuit.
  • Compania Coca-Cola are o capitalizare de piață de peste 219 miliarde de dolari, puțin mai mult decât Produsul Intern Brut al Greciei.

 

The Coca-Cola Company este cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume, cel mai mare producător, distribuitor și comerciant de băuturi non-alcoolice și siropuri din lume, și una dintre cele mai mari corporații din SUA. De asemenea, compania Coca-Cola este cel mai mare producător mondial de deșeuri din plastic, producând anual peste 3 milioane de tone de ambalaje din plastic, inclusiv 110 miliarde de sticle de plastic. Istoria companiei începe în anul 1889, când formula și marca Coca-Cola au fost vândute cu 2.300 de dolari către Asa Griggs Candler, care a înființat ulterior The Coca-Cola Company în Atlanta în 1892.

Coca-Cola a știut mereu să își recompenseze investitorii plătindu-le dividende. De jumătate de secol, compania de băuturi a înregistrat creșteri a dividendelor în fiecare an.

Coca-Cola rămâne un brand puternic, vândut în peste 200 de țări, cu o cotă de piață dominantă, fiind una dintre cele mai bine vândute băuturi la nivel mondial. De asemenea, Coca-Cola are cea mai eficientă și cea mai extinsă rețea de distribuție din lume.

Dorești să investești și tu în acțiunile Coca-Cola (KO) și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu! Accesează: Signup

 

Claudiu Demian,

Analist Financiar Dep. Analiză și Strategii de piață

 

https://www.businessinsider.com/facts-about-coca-cola-2015-9#the-coca-cola-brand-is-worth-an-estimated-838-billion-thats-more-than-budweiser-subway-pepsi-and-kfc-combined-9

https://www.fool.com/investing/2017/08/12/how-safe-is-coca-colas-dividend.aspx

unsplash.com – sursa imagine