fbpx

SSIF GOLDRING SA


CTXS

Citrix
  21.05.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG105$175$

 

LONG 21.05.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Citrix Systems, Inc. (simbol bursier: CTXS, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata că preturile actiunii au crescut de la minimele din mar. 2020 si au atins noi maxime in luna mai 2020, in jur de 155$.

Preturile actiunii Citrix au crescut cu circa 50% de la minimele din mar. 2020 pana la maximele din mai 2020. Este o companie din domeniul tehnologic ce ofera aplicatii care permit salariatilor sa lucreze de acasa.

Preturile au crescut de la marginea superioara a norului Ichimoku, din a doua parte a lunii feb. 2020. Norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile s-au aflat intr-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din feb. 2020 si a trecut deasupra unui nivel supra-cumparat (nivelul 25.0). Daca linia ROC se va misca in continuare deasupra nivelului supra-cumparat, acest fapt indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare la sfarsitul lunii mar. 2020, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de un nivel supra-cumparat (nivelul 4.0). Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din aug. 2019 si a trecut deasupra unui nivel foarte supra-cumparat (nivelul 8.0). Daca linia MACD se va misca in continuare in zona foarte supra-cumparata, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.

In general acțiunea Citrix are un trend ascendent de la minimele din feb. 2016. Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT

 

SHORT 21.05.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

Citrix a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020, peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 1,46$ fata de estimarile de 0,79$ (o surpriza pozitiva de +0,97$), in crestere cu 55% fata de profitul net pe actiune pe T1 din 2019. Compania va distribui un dividend brut pe actiune in valoare de 0,35$ aferent T1 din 2020, egal cu cel din T4 din 2019, ceea ce inseamnă un randament al dividendelor de circa 1,0%.

Graficul zilnic al Citrix arata ca preturile actiunii se corecteaza de la ultimul raliu de la minimele din mar. 2020. Ele au atins noi maxime istorice in prima parte a lunii mai 2020, la circa 155$. Preturile au format un patern numit megafone in perioada mar.-mai 2020, de obicei un patern care apare la un top al acestora. Ele au spart limita inferioara a patern-ului si au trecut sub media mobila pe 50 zile (50z EMA).

Preferinta investitorilor pentru actiunea Citrix este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) are o miscare descendenta de la maximul de la inceputul lui apr. 2020 si sparge un nivel de suport (linia violet). Daca preturile se vor corecta in continuare, atunci linia RS ar putea cadea spre un suport dat de minimele de la sfarsitul lui feb. 2020.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Citrix (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal in mar. 2020 ce arata o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul ascendent si-a pierdut complet din intensitate, cum ADX a cazut sub nivelul 20. Semnalul este confuz, cu +DI usor sub –DI.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA