Cum a performat indicele E&R Canada?

În lumea finanțelor, atingerea unor maxime istorice este o performanță remarcabilă care reflectă măiestria unei strategii de investiții. E&R Canada 60 (E&R TSX 60) a depășit vârful său anterior, atins pe 19 aprilie 2022, și se află acum la maxime istorice, în timp ce indicele de referință rămâne în urmă. Din ianuarie 2016, E&R a oferit în mod constant o rentabilitate excedentară anualizată impresionantă de 700 de puncte de bază peste indicele de referință, S&P TSX 60.

E&R Canada

*sursa: AlphaBlock

E&R Canada

*sursa: AlphaBlock

Motivul acestei întârzieri rezidă în limitările indicatorilor de referință convenționali, care adesea nu reprezintă bine adevărata natură a pieței. Indicii convenționali supraponderează câteva acțiuni, reprezentând astfel în mod eronat piața. Câteva acțiuni nu pot reprezenta niciodată întreaga piață din Canada. Popularitatea nu echivalează întotdeauna cu acuratețea. Raționamentul din spatele acestei ineficiențe este simplu. Indicii de referință ponderați în funcție de capitalizarea pieței (MCAP) tind să prezinte o inerție semnificativă. Atunci când piața stagnează, așa cum s-a întâmplat începând cu ianuarie 2022, o mână de acțiuni cu pondere mare poate ancora întregul indice, împiedicându-l să reflecte adevărata performanță a pieței mai largi. Prin urmare, poate dura câteva luni, sau chiar mai mult, pentru ca succesul real canadian să devină vizibil.

Tocmai aici intervine E&R. Indicele E&R, bazat pe metodologia de indexare universală, se eliberează de constrângerile impuse de indicii de referință convenționali. Nu aderă la o concentrare rigidă asupra ponderii pieței și este conceput în mod sistematic pentru o performanță excepțională și bogată.

Portofoliile de investiții E&R urmăresc indicii de referință convenționali, cu scopul de a-i depăși printr-o pondere diferită a acțiunilor. Acest lucru înseamnă că E&R obține performanțe superioare, cu toate că deține aceleași 60 de active ca indicele de referință, demonstrând puterea metodologiei sale inovatoare.

Iată care sunt principalele beneficii ale E&R:

  • Este redusă posibilitatea unor erori de urmărire: Abordarea E&R minimizează eroarea de urmărire, asigurând că portofoliile investitorilor reflectă îndeaproape indicii de referință pe care îi au în vedere. Acest lucru reduce abaterile neașteptate și sporește predictibilitatea.
  • Raport informațional mai mare: Abordarea E&R oferă randamente excedentare, ponderate în funcție de risc, mai mari și, prin urmare, o rată de informare mai mare.
  • Rotație redusă: Metodologia E&R are, de asemenea, un nivel scăzut de rotație și, în medie, reajustează componentele o dată la 24 de luni.
  • Alfa ridicat: Adevărata bijuterie a strategiei E&R este capacitatea sa constantă de a genera alfa, depășind așteptările pieței. Noi câștigăm bani atunci când clienții noștri creează alfa.
  • Rata de recuperare ridicată: În lumea dinamică a investițiilor, eșecurile sunt inevitabile. Ceea ce diferențiază E&R este reziliența remarcabilă, recuperând rapid din condiții de piață nefavorabile, protejând activele investitorilor și insuflând încredere.

Atât strategiile E&R, cât și restul celor pe care Goldring le pune la dispoziția clienților pot fi regăsite pe pagina dedicată. Nu uitați că suntem aici să vă îndrumăm în procesul investițional.

 

Mukul Pal, CEO AlphaBlock

Disclaimer: Conținutul  materialului,  realizat  în  numele  Goldring  SA  SSIF,  are  scop  informativ  și  nu  va  fi  considerat  o  recomandare de investiții sau o ofertă de a  cumpăra, de a vinde sau de a schimba niciun fel de instrumente financiare în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state. În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor și a riscurilor implicate și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring  SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi  sau daune  care  ar putea rezulta  din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.