Cum să te trezești cu energie în fiecare dimineață?

Compania americană de gaze și electricitate, care va fi redenumită American Electric Power în 1958, a fost înființată în 1906. Acesta a înlocuit Electric Company of America, o companie de tip holding care a existat din 1899.

American Electric Power (AEP) este o companie de utilități din Statele Unite ale Americii care furnizează energie electrică pentru peste 5 milioane de clienți din 11 state. AEP se află printre cei mai mari generatori de energie electrică din țară, deținând aproape 38.000 de megawați capacitate de generare în SUA. AEP deține, de asemenea, cel mai mare sistem de transmisie a energiei electrice din țară, o rețea de aproape 39.000 de mile (63.000 km) care include 765 de kilovolt linii de înaltă tensiune, mai mult decât toate celelalte sisteme de transport americane combinate.

În 1923, compania americană a construit „prima fabrică din lume care a reîncălzit aburul pentru a-și face dubla datorie în procesul de generare a energiei electrice” la Centrala electrică Philo din Philo, Ohio.

Știați că?

  • American Electric Power s-a clasat pe locul 185 în topul Fortune 500 din 2018, dintre cele mai mari corporații din Statele Unite, după venituri.
  • Cotația acțiunii a crescut cu 173,5% (în intervalul de timp ianuarie 2010 – ianuarie 2020).

Găsiți analiza tehnică a evoluției acțiunilor American Electric Power în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul AEP

Doriți să deveniți investitor în American Electric Power și să profitați de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

 

(sursa:www.investing.com, en.wikipedia.org,forbes.com)