Dividende la BVB în 2021

Odată cu publicarea situațiilor financiare aferente anului 2020, companiile de pe bursa locală au anunțat și propunerile de dividende pentru acest an. Societățile din componența indicelui BET-FI ar putea oferi un randament mediu al dividendelor de 5.4%, mai scăzut decât cel al anilor anteriori, în contextul unui an 2020 mai dificil, marcat de blocajul economic provocat de pandemie, resimțit atât în rezultatele financiare obținute de emitenți, cât și în atitudinea mai prudențială adoptată de aceștia.

Topul randamentelor din acest an este condus de Rompetrol Well Services (PTR), Teraplast (TRP) și Farmaceutica Remedia (RMAH), acestea oferind randamente de peste 15% la data emiterii raportului.

Consultă AICI raportul de dividende 2021 și vezi ce dividende sau acțiuni gratuite propun Banca Transilvania (TLV), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Romgaz (SNG), OMV Petrom (SNP), Purcari (WINE) și ceilalți emitenți din componența BET Plus, companiile listate pe piața AeRO Premium, dar și Apple, Microsoft, Coca-Cola și alte companii importante listate pe piețele internaționale.