Dollar General – magazinul de lângă casă

Dollar General – magazinul de lângă casă

Pandemia COVID-19 a redus sau chiar oprit activitatea pentru o mare parte din sectoarele economiei, însă sectorul de retail, nu doar că NU și-a încetinit activitatea, ci a devenit unul esențial, fiind necesară angajarea de personal suplimentar pentru a rezista cererii crescute.

Fondat în 1939, Dollar General este cel mai mare lanț de vânzare cu amănuntul din țară, dacă ținem cont de numărul magazinelor deținute , după ce s-a extins agresiv în ultimii ani în America rurală, adăugând anual aproximativ 1.000 de magazine. Dacă în perioadele de creștere economică lanțul de magazine a evoluat constant, în perioada actuală, de contracție economică, progresul Dollar General este asigurat de accentul pus pe prețurile mici și de interesul consumatorilor pentru oferte de preț și se orientează către ambalajele de dimensiuni mici.

În ciuda creșterii șomajului și problemelor cauzate de pandemie, Dollar General pare o companie care prosperă.

Cum reușește Dollar General să concureze cu giganții din retail-ul american(Walmart)? Deși, din punct de vedere tehnic, atât Dollar General, cât și Walmart se află în aceeași zonă, de vânzare cu amănuntul a mărfurilor, nu sunt considerați neapărat concurenți. Walmart operează magazine mai puține, dar mai mari, iar strategia Dollar General presupune stabilirea mai multor locații, de dimensiuni mai mici, unde concurența este minimă. Magazinele Dollar General sunt destinate să ofere elementele de bază pentru coșul zilnic într-un format convenabil, la un preț cât mai redus, de unde și sloganul companiei “Save time. Save money. Every day!”

 

Rezultatele financiare raportate de Dollar General pentru trimestrul 4 al anului 2019 au fost peste așteptările analiștilor (anul fiscal s-a terminat la sfârșitul lunii ianuarie 2019)

 

Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,10$ față de estimările de 2,02$, în creștere cu 14% față de profitul net pe acțiune pe T4 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,36$, aferent T4 din 2019, în creștere cu 12,5% față de dividendul brut de 0,32$ peT3 din 2019, ceea ce înseamnă un randament trimestrial al dividendelor de 0,8%. Prețul acțiunii DG se află acum la 187$/acțiune, fiind la maxime istorice și în creștere cu aproximativ 38% față de minimele din martie, de 135$/acțiune.

Știați că.. ?

  • Aproximativ 75% din americani locuiesc la mai puțin de 5 mile față de cel mai apropiat magazin Dollar General
  • Pentru a satisface nivelul cererii, compania a angajat în luna aprilie 50.000 de persoane
  • Pentru 30 de ani consecutivi, Dollar General a înregistrat o creștere a vănzărilor din magazine, chiar și atunci când economia a trecut prin perioade de recesiune

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Dollar General în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul DG.

Dorești să investești și tu în acțiunile DG și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup