Easy Money #05: JOANN INC (JOAN)

Bună tuturor și bine v-am regăsit la Easy Money! Compania de astăzi este JOANN INC (JOAN).

Profilul companiei:

Joann Inc este o companie care își desfășoară activitatea în domeniul artei și al artizanatului, producând articole prin țesături și cusături, care sunt vândute prin intermediul unui magazin online. Compania operează peste 855 de magazine în 49 de state, dar și un magazin online de tip e-commerce. Scopul principal al acestei companii este de a veni în întâmpinarea clienților cu articole pentru colțul lor fericit și creativ. De asemenea, compania reprezintă o sursă sigură și unică de inspirație și îndrumare, atunci când dorești să achiziționezi articole pentru proiectele sau pentru pasiunile tale. Joann Inc oferă articole de cusut, fire și ace, decorațiuni din hârtie, articole de artă, decorațiuni pentru casă, măști de față și articole de protecție.

Rezumat financiar:

Pe scurt: Pentru cele 13 săptămâni încheiate în 1 mai 2021, veniturile Joann au ajuns la 574,4 milioane de dolari, cu un profit net de 15,1 milioane de dolari. În aceste condiții, compania este subevaluată, existând perspective puternice de creștere a prețului pe termen lung, deoarece capitalizarea de piață este de 639,98 milioane de dolari.

Grafic Joann Inc easy money

În graficul zilnic de mai sus:

  • Liniile negre reprezintă Area of Value (Suport – Rezistență)
  • Linia albastră reprezintă media mobilă de 50 de zile, iar linia verde este media mobilă de 20 de zile.
  • Prețul curent, în data de 19.07.2021, este de 15,18$.

Compania este într-un trend ascendent (există serii de higher highs și higher lows), media mobilă de 50 de zile acționând ca suport, iar acțiunea crescând de 3 ori față de nivelul mediei mobile de 50 de zile.

În acest moment, acțiunea se află din nou în jurul nivelului de suport la media mobilă de 50 de zile și acționează ca un suport, prețul de închidere fiind deasupra acesteia, la nivelul mediei mobile de 20 de zile. De asemenea, observăm pe graficul 04H de mai jos faptul că ultima lumânare intră într-o formațiune de tip bullish hammer în jurul celor două medii mobile.

Grafic Joann Inc easy money

Dacă vei cumpăra la prețul de 15,18$ cu un stop loss de aproximativ 13,75$ și vei marca un profit la un preț de aproximativ 16,7$, asta îți va da o rată Risc/Recompensă de 1,06, ceea ce înseamnă că riști 1$ ca să obții 1,06$.

De ce este prețul de vânzare 16,7$? Pentru că 16,7$ este rezistența unde prețul ar putea să se confrunte cu o presiune care să îl împingă în jos. Dacă prețul trece de acest nivel va urma un salt semnificativ, adică un randament foarte mare.

Important de reținut: Suportul și rezistența nu sunt o linie pe grafic, ci o zonă.

Înainte de a încheia, aș dori să menționez că JOAN are un preț-țintă mediu de 18,29$, opt analiști recomandând cumpărarea (buy) și niciunul vânzarea (sell) sau păstrarea (hold). Pentru a rămâne la curent cu ratingurile analiștilor, consultă „Fundamentals Explorer” din aplicația noastră pentru piețele externe, disponibilă pe desktop, Android și IOS.

Abonează-te la Newsletterul Goldring pentru actualizări săptămânale, noi rapoarte de analiză și multe altele. Mult succes și investește inteligent!

 

Ahmad Sunbol