Estimări dividende 2021

Randamentul mediu al companiilor analizate este de 6.7%, un randament semnificativ având în vedere impactul pe care economia l-a avut în ultimul timp.

estimari dividende

Deși afectate în mod direct de pandemia de COVID-19, companiile listate la Bursa de Valori București ar putea să reușească să ofere noi randamente semnificative investitorilor. Băncile ar putea conduce în topul dividendelor de anul viitor al companiilor din indicele BET (a cărui companii ar putea oferi un randament mediu de peste 6%, în condițiile în care multe companii din acest indice au suferit scăderi are rezultatelor financiare de la an la an).

Nevoia de bani a Guvernului ar putea “crea teren” pentru dividende suplimentare de la companiile de stat, însă acest lucru rămâne discutabil din cauza efectelor situației epidemiologice actuale resimțite de acestea.

Pentru a vedea întregul raport și estimările de dividende, respectiv scenariile pe care statul le-ar putea lua în calcul pentru eventuale dividende suplimentare de la companiile de stat, click aici.