Globant bate piața la creștere

  • Compania și-a început activitatea în anul 2003 fiind finanțată din capital propriu de către Martín Migoya, Guibert Englebienne, Martín Umaran și Néstor Nocetti. În anul 2014 Fast Company a prezentat Globant drept una dintre cele mai importante 10 companii inovatoare din America de Sud. Tot în anul 2014 compania a fost listată la Bursa din New York.
  • În 2019 Globant achiziționează Avanxo, o companie de top în domeniul cloud, cu prezență în Statele Unite, Brazilia, Mexic, Columbia, Peru și Argentina.
  • Globant este o companie de dezvoltare IT și software care operează în Argentina, Columbia, Uruguay, Regatul Unit, Brazilia, Statele Unite, Peru, India, Mexic, Chile, Spania, România și Belarus. În prezent are sediul în Luxemburg, iar clienții principali sunt din Statele Unite și Regatul Unit.
  • În momentul de față, creșterea fluxurilor de numerar de la Globant este de 49,7%pe an,mai mare decât la mulți dintre competitorii săi. De fapt, rata se compară cu media industriei de 2,7%. Revizuirile generale ale câștigurilor estimate Globant, au făcut ca acțiunile companiei să fie clasate în rangul 2 al Zacks, aceasta a obținut un scor de creștere A, bazat pe o serie de factori. Cash-ul este elementul de viață al oricărei afaceri, dar o creștere a fluxului de numerar mai mare decât media este benefică și mai importantă pentru companiile orientate spre creștere decât pentru companiile mature.
  • Veniturile companiei în 2009 au fost de 57 milioane $ iar în anul 2018 a fost de 522,3 milioane $.
  • (sursa:wikipedia.org,tradingview.com, finance.yahoo.com)