Goldring, intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB în 2020 pe segmentul acțiuni

Bursa de Valori București a premiat joi, 25 februarie, performerii anului 2020 pe piața de capital, echipei noastre fiindu-i recunoscute eforturile depuse în succesul rundelor de finanțare prin piața de capital ale antreprenorilor. Goldring a câștigat premiul pentru „Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB în 2020 pe segmentul de acțiuni”.

„Sunt fericit pentru premiu, dar cel mai fericit sunt pentru faptul că am reușit să aducem pe bursă companii care au înțeles că nu e suficient să fii prezent pe bursă pentru a fi tranzacționat, ci ca să fii tranzacționat trebuie să și livrezi. Să livrezi rezultate, noi planuri de dezvoltare și extindere a companiei, și să comunici cu investitorii. Acești antreprenori aduși de către noi în prim plan în ultimii ani au reușit, dovadă și faptul că cele patru companii la ale căror listări am contribuit în ultimii doi ani au reușit, doar în acest an, să aibă o creștere de peste 63% ca medie. Aceste randamente superioare, aceste noi listări, nu fac decât să contribuie la numărul în creștere a celor 12.000 de noi investitori care au venit pe piața de capital în ultimul an, pentru că investitorii caută segmente care până în acest moment nu au fost reprezentate pe Bursa de Valori București. Doresc ca și alți antreprenori să urmeze modelul celor care au făcut deja acest pas și să profite de această fereastră de oportunitate, pe care actuala conjunctură ne-o aduce. Vă așteptăm la bursă, mulțumesc!” a declarat Virgil Zahan, directorul general Goldring.

 

În cadrul ceremoniei, au mai fost premiate companii listate, brokeri, fonduri de pensii private și de investiții care au obținut în anul trecut rezultate remarcabile.

„Anul 2020 a fost un an foarte interesant, în care piața de capital și-a îndeplinit cu brio rolul sau în economie. Pe o parte, am demonstrat că suntem un canal viabil pentru finanțarea economiei, iar pe de altă parte, le-am asigurat investitorilor un mediu sigur și de încredere în care își pot administra banii, prin achiziția sau vânzarea de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, într-o perioadă volatilă și plină de incertitudini.”a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

„Premiile pe care le acordam astăzi sunt o recunoaștere a performantelor înregistrate într-un an în care maturitatea investitorilor și a companiilor a fost mai presus de incertitudini și temeri. Vedem că investitorii sunt mult mai maturi, mai atenți la cum își administrează banii, iar asta dovedește o schimbare de mentalitate. Am asistat la o volatilitate destul de rar întâlnită pe piețele financiare, cu scăderi bruște și rapide, urmate de o recuperare la fel de rapidă, astfel că am revenit foarte aproape de maximele istorice din 2007 în ceea ce privește indicele BET. Suntem singura piață din regiune care a revenit la acest nivel.” a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.