Goldring organizează un concurs de caricaturi!

Sunetul banilor este pretutindeni! Nouă ne place cum sună, motiv pentru care am decis să promovăm caricaturiștii români prin organizarea concursului „Sunetul banilor în imagini”, care este menit să adune perspectivele acestora asupra sunetului.

Banii fac lumea să se învârtă, iar Goldring, ca promotor al inovației, vrea să susțină sectorul artei, care are nevoie de finanțare. Pentru cei care nu știu, am fost prima agenție de brokeraj care a adoptat înrolarea 100% on-line, iar de această dată ne-am hotărât să venim cu o altă noutate, care să promoveze caricaturiștii români dornici de o provocare. Ne-am gândit să îmbinăm sectorul financiar și arta, deoarece banii sunt artă dacă sunt făcuți cu cap.

În 2012, Goldring, prin Virgil Zahan – CEO al companiei, a fost colaborator și sponsor al expoziției retrospective „Valențe estetice ale peisajului transilvănean”, pentru Olariu Gheorghe, un artist local care a trăit între 1929 – 1984.

Așadar, ești pregătit să ne arăți cum sună banii pentru tine?

Perioada înscrierilor în concurs este 20 septembrie – 10 octombrie. Caricaturiștii trebuie să trimită 4 caricaturi – aferente celor patru săptămâni de concurs – la adresa de e-mail pusă la dispoziție de către organizator, dacă folosesc tablete grafice, sau au posibilitatea de a le trimite la adresa sediului societății, în cazul în care le realizează pe hârtie. Tema în jurul căreia trebuie realizate caricaturile este Sunetul banilor, iar caricaturiștii se pot inspira din evenimentele care au influențat economia săptămânii, din proverbe și zicători despre bani sau pur și simplu din viața de zi cu zi.

După cele trei săptămâni de înscrieri începe adevărata aventură. În zilele de luni vom posta caricaturile pentru săptămâna în curs. Atât noi, cât și caricaturiștii, invităm prietenii, familiile, cățeii, pisicile și pe oricine are o adresă de e-mail să voteze caricatura favorită. Perioada votului publicului începe în 11 octombrie și se încheie în 5 noiembrie, la ora 13. Ține minte că la final vom realiza un top al celor mai votate zece caricaturi, cu condiția ca cei zece caricaturiști să fie diferiți, aceștia calificându-se pentru votul juriului.

Anunțarea câștigătorilor are loc în data de 8 noiembrie, iar premiile vor fi acordate astfel: Locul I – 500€, Locul al II-lea – 300€ și Locul al III-lea – 200€. Pe lângă premiile în bani, fiecare jurat oferă artistului favorit un telefon din partea sponsorului iHUNT, companie listată de Goldring pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Pe perioada concursului, Goldring va promova caricaturile pe rețelele de socializare, realizând recurent un clasament cu favoriții săptămânii. Dar asta nu e tot! La finalul concursului, vom realiza un album cu caricaturile favorite.

Participanții și votanții pot consulta Regulamentul concursului oricând și gratuit pe site-ul www.caricaturi.goldring.ro.

Această inițiativă deschide o serie de modalități prin care Goldring vrea să ajute publicul larg să se familiarizeze cu piața de capital, dar scopul principal este de a promova și de a susține artiștii români.