fbpx

GOLDRING SA


HPQ

HP Inc.
  13.12.2021

HP Inc. este o companie multinațională americană de tehnologie a informației cu sediul în Palo Alto, California, care dezvoltă computere personale (PC-uri), imprimante și consumabile aferente, precum și soluții de imprimare 3D.

Compania a raportat rezultatele financiare pe trimestrul IV din 2021 (an fiscal terminat la 31 oct. 2021) peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,94$, în creștere cu 52% față de profitul net pe acțiune pe trimestrul IV din 2020. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,25$ aferent trimestrului IV din 2021, mai mult decât cel distribuit în trimestrul III 2021 de 0,194$.

Acțiunea HP Inc. este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier HPQ. Compania are în prezent o capitalizare de circa 42 mld. de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu aproximativ 190%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,01 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu numai 1% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long40$ – 43$11%32$

HP

 

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii HP Inc. a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 12,5$. În luna sept. – nov. 2020, a ieșit deasupra norului și a atins un nivel de rezistență, de la circa 35-36$ (linia violet). Retragerea ce a urmat a găsit un suport la marginea superioară a norului. Acțiunile se tranzacționează deasupra norului Ichimoku, find un semnal de tip ”bullish”. Norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la un nivel supra-vândut (nivelul -20). Linia se îndreaptă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui oct. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea HP Inc. are un trend ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long40$ – 43$11%32$

HP

 

Graficul zilnic al HP Inc. arată că prețul a reușit la sfârșitul lui nov. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele istorice din mar.& apr. 2000 și mai recent din mai 2021, de la circa 35$ (linia violet). Prețul s-a aflat într-un raliu până la maximele de la începutul lui dec. 2021, iar acum se corectează spre fosta rezistență care ar putea deveni un suport (schimbare de polaritate). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea HP Inc. este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). De la un nivel de suport constituit din minimele din oct. 2021, linia RS a avut o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia rosie), confirmând raliul prețului. Dacă prețul își va relua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să reconfirme.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii HP Inc. (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna oct. 2021, ce arată o direcție ascendentă a acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul a fost unul puternic cum linia ADX a avut o mișcare ascendentă și se află peste nivelul 50.

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o reluare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii va reveni peste pragul de rezistență de la circa 38$.

Nota privind Target-ul de preț precedent (pe termen mediu până la 12 luni):

Data Companie Direcție TM Target Perc to Target. Target atins
19.04.2021 HPQ Long 35$ – 36$ 5% DA

Analiză Goldring,

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA