Industria grea chineză

SANY HEAVY INDUSTRY CO., LTD (SSE: 600031) este o companie din China, producător mondial de echipamente pentru construcții și minerit, mașini portuare, mașini de forat petrol și sisteme regenerabile de energie eoliană. În prezent, SANY dispune de 25 de baze de producție și peste 100 de birouri cu peste 400 de agenți și 8.000 de furnizori în întreaga lume. În China, SANY își desfășoară activitatea în șapte facilități de producție în Beijing, Changsha, Shanghai, Shenyang, Kunshan, Zhuhai și Urumchi. Compania dispune de baze de cercetare-dezvoltare și baze de producție în SUA, Germania, India și Brazilia, expotându-și produsele în 150 de țări. Compania a fost listată în 1994 pe bursa din Shanghai, având o pondere de 2,3 % în indicele SSE 50, iar conform clasamentului Global 2000 realizat de Forbes, Sany se află pe locul 703.

După un prim trimestru în care au înregistrat o scădere anuală a profitului de 31,9%, în 28 august compania a raportat o creștere anuală de 25,5% a profitului net aferent primului semestru al anului 2020, profitul ajungând la suma de 1,3 miliarde $, acesta fiind cel mai performant semestru de la listarea sa în 1994. În perioada 2014-2019 profitul net al companiei a crescut cu 6497%, ajungând la finalul anului trecut la 1,65 miliarde $.

Este de urmărit dezideratul companiei pentru a face față reglementărilor privind emisiile. În cadrul Târgului internațional pentru mașini de construcții, mașini pentru materiale de construcții, mașini pentru minerit și vehicule pentru construcții, Bauma China 2020, va fi prezentat și noua versiune electrică cu baterie completă a camioanelor cu malaxor. Modelul este echipat cu motoare sincrone cu magnet permanent cu putere maximă de 350 kW și cuplu de 2800 N · m, depășind performanțele vehiculul cu motor diesel. Bateriile LFP cu densitate ridicată de energie furnizează suficientă energie pentru o autonomie de 250 KM. În plus, Truck Line, o platformă „IoT” dedicată vehiculelor SANY, oferă funcții de creștere a productivității, precum monitorizarea în timp real, analiza performanței și diagnosticarea la distanță.

Printre principali competitori al Sany se pot enumera: Caterpillar, Komatsu, Deere&Company, JCB și Liebherr Group.

György Demeter,
Broker Goldring