MercadoLibre – cea mai mare piață online din America Latină

Este deja bine cunoscut faptul că business-urile online au căștigat noi clienți în urma pandemiei COVID-19. MercadoLibre este o companie argentiniană de comerț online, care operează în 18 țări din America Latină și, conform vizitelor de pe piața sa, este cea mai mare companie de comerț online din regiune. America Latină are aproximativ 650 de milioane de rezidenți, deci nu există un deficit de potențiali clienți. În timp ce comerțul online cu amănuntul se dezvoltă în toată lumea, accesul la internet și utilizarea acestuia se extinde cu repeziciune în America de Sud și America Centrală, ceea ce ar putea facilita o evoluție accelerată în următoarea perioadă.

MercadoLibre este de fapt o poveste a două afaceri: piața online, cu servicii de asistență precum transportul și reclamele (aproximativ 70% din venituri) și tehnologia financiară și plățile. Comerțul electronic a crescut cu 33% în primul trimestru, iar segmentul fintech este și el în creștere, înregistrând de la an la an o rată de creștere de 45%. Dacă pentru perioada imediat următoare, serviciile de vânzare online cu amănuntul reprezintă segmentul de activitate principal al MercadoLibre, pe termen lung, diversele sale servicii financiare ar putea fi elementul care va asigura progresul companiei.

MercadoLibre a raportat rezultatele financiare, pe T1 din 2020, ușor sub așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost de 0,44$ față de estimarile de 0,43$, în scădere față de profitul net pe acțiune de 0,13$, pe T1 din 2019. Compania nu distribuie dividende, aceasta fiind considerată o companie de tip growth. MercadoLibre a fost listată în anul 2007 pe piața Nasdaq sub simbolul MELI, la un preț inițial de 22$/acțiune, oferind până astăzi un randament de aproximativ 3.700%, iar acum este la nivelul de 853$/acțiune.

Știați că…

  • În America Latină site-urile MercadoLibre sunt accesate de 2,5 ori mai mult decât Amazon și este clasată pe locul 7 la nivelul întregului glob?
  • Comerțul online din America Latină este estimat să atingă 74 mld. de dolari în anul 2020, continuând un trend ascendent?

 

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor MercadoLibre în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul MELI.

 

Dorești să investești și tu în acțiunile MELI și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup