Nasdaq – o cale de a profita de volatilitatea piețelor

Perioadele de volatilitate extremă, precum cea de la începutul acestui an, cauzată de pandemia COVID-19, aduc cu ele volume de tranzacționare mult peste medie, ceea ce înseamnă totodată și creșterea veniturilor operatorilor de burse din comisioanele de tranzacționare. Nasdaq este o corporație americană de servicii financiare care deține și operează bursa de valori Nasdaq și alte opt burse de pe teritoriul european. Piața bursieră Nasdaq, este o bursă americană situată la One Liberty Plaza din New York și este clasată pe locul doi pe lista burselor în funcție de capitalizarea de piață a acțiunilor tranzacționate, în spatele New York Stock Exchange.

Toate-s bune și frumoase pentru operatorii de piață? Chiar dacă activitatea pe piață a crescut semnificativ, tot mai puține companii aleg să fie listate datorită turbulențelor din piață, ceea ce rezultă într-un un venit mai mic încasat din taxele de IPO. Anul trecut aproximativ 188 de companii au ales să se listeze pe piața Nasdaq, însă anul acesta, conform CEO-ului Nasdaq- Adena T. Friedman – majoritatea candidaților IPO stau în expectativă, în speranța că va scădea volatilitatea pieței. Cu toate acestea, Nasdaq continuă să genereze venituri. Din fericire, lipsa listărilor de la începutul acestui an a fost compensată de volumele de tranzacționare ridicate.

Pe primul trimestru al anului 2020 Nasdaq a raportat rezultate financiare peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1,50$, peste estimările de 1,45$ (o surpriză pozitivă de +0,05$), și în creștere cu 23% față de profitul net pe acțiune pe T1 din 2019. Compania va distribui un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,49$ pentru primul trimestru al anului 2020, în creștere cu aproximativ 4% față de dividendul brut de 0,47$ din aceeași perioadă al anului trecut, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 1,8%. Prețurile acțiunii NDAQ au crescut cu peste 50% de la minimul din martie 2020 până în prezent, ajungând la …..$/actiune.

Știați că…

  • Chiar dacă există numeroase industrii în componența indicelui Nasdaq100, evoluția acestuia este influențată predominant de sectorul de tehnologie, printre care: ​​Apple, Google, Microsoft, Facebook și Amazon.
  • Criteriile pentru includerea unei companii în indicele Nasdaq 100 sunt foarte stricte, printre care se numără: acțiunea să fie tranzacționată de cel puțin 2 ani, volumele tranzacționate să depășească peste 200,000 de acțiuni pe zi și nu sunt acceptate companii din sectorul financiar

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Nasdaq în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul NDAQ.

Dorești să investești și tu în acțiunile NDAQ și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup