NetEease, cea mai nouă companie de pe bursa de la Hong Kong

Este deja bine cunoscut faptul că industria video a înregistrat o creștere impresionantă în acest an, datorită restricțiilor legate de corovanirus, care au obligat milioane de oameni să rămână acasă. În lipsa unei alternative de petrecere a timpului liber, atât adulții, cât și copiii au apelat la jocurile online. Companii precum,Microsoft, Nintendo, Twitch și Activision, toate au avut de câștigat în urma pandemiei, raportând dublarea sau chiar triplarea numărului de utilizatori.

NetEase este o companie chineză care dezvoltă și operează jocuri online pentru PC și telefon mobil, servicii de publicitate, servicii de e-mail și platforme de comerț electronic în China. Este considerată ca fiind una dintre cele mai mari companii de internet și jocuri video din lume.

Fiind o companie chineză listată pe bursele americane, NetEase a trecut printr-o perioadă de incertitudine, după ce Senatul SUA a promulgat un proiect de lege prin care companiile chinezești erau obligate să renunțe la cotațiile de pe bursele americane. Aceste controverse au condus la o accelerare a planurilor care erau discutate încă de la începutul anului, în ceea ce privește o listare la bursa din Hong Kong. Astfel, Gigantul chinez, cotat în SUA, a lansat săptămâna trecută listarea secundară la Hong Kong, adunând 21,09 miliarde de dolari Hong Kong (2,7 miliarde de dolari americani).

Începând cu listarea Alibaba din noiembrie 2019, Bursa din Hong Kong a profitat de acest trend al listărilor din Asia, ajungând o platformă tot mai populară pentru companiile din întregul continent Asiatic . Accesul pe piețele din Hong Kong este valabil și prin intermediul platformei externe de tranzacționare Goldring.

NetEase a raportat rezultatele financiare pe T1 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 3,83$ față de estimările de 3,51$, în creștere cu 39% față de profitul net pe acțiune pe T1 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 1,16$, aferent T1 2020, în creștere față de cel aferent T4 2019 ($1,02), ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 1,12%. Față de minimele atinse în martie 2020, prețurile NetEase au crescut cu 55%, ajungând în momentul de față la 407$/acțiune.

 

 

Știați că…?

  • Aproximativ 80% din vânzările totale ale companiei sunt reprezentate de vânzările online de jocuri video?
  • NetEase deține și o platformă de streaming musical, folosită în prezent de peste 600 de milioane de utilizatori?

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor NetEase în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul NTES.

Dorești să investești și tu în acțiunile NTES și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Autor,

Radu Cojoc
Broker SSIF GOLDRING SA