Netflix, o companie care a revoluționat piața streaming

  • Compania a fost fondată în 1997 de către Reed Hastings și Mark Randolph în Scotts Valley, California. Momentan sediul central îl are în Los Gatos, California. Business-ul inițial a fost de vânzare și închiriere a DVD-urilor prin intermediul poștei, în 1998 a fost prima companie de închirieri de DVD-uri online, iar din 2010 au introdus și streaming-ul de conținut media.
  • Netflix este una dintre cele mai mari companii care oferă servicii de streaming, oferind posibilitatea de a urmării o serie de producții cinematografice și programe de televiziune. Începând cu anul 2012, Netflix a început sa devină producător și distribuitor de conținut, lansând o serie de producții proprii (filme, seriale TV și documentare).
  • Numărul de clienți plătitori ai Netflix este de peste 167 milioane, fiind prezenți global în peste 190 de țări. Expansiunea Globală a început din anul 2012 o dată cu creșterea vitezelor de transfer a internetului, astfel încât numărul de clienți a crescut cu procente foarte mari, ducând ca și veniturile încasate să crească. Astfel, pentru anul 2019 veniturile Netflix au urcat la peste 20 miliarde dolari, față de 3,6 miliarde dolari în 2012. Accentul companiei în ultimii ani s-a pus pe crearea de conținut propriu (filme, seriale, documentare), urmărindu-se ca în următorii ani acesta sa dețină un procent de aproximativ 50% din totalul de conținut existent pe platforma de streaming.
  • Știați că?
    • Clienții Netflix din toată lumea urmăresc săptămânal în medie peste 1 miliard de ore de conținut , însă Netflix continuă să vândă și să închirieze DVD/Blue-ray-uri online pentru încă aproximativ 4 milioane de persoane, deși numărul acestora este în scădere.
    • Netflix s-a listat pe bursă în mai 2002 la un preț inițial de 15 dolari. În primii ani evoluția acțiunilor nu a fost una favorabilă, prețul acțiunii ajungând chiar și sub 1 dolar. Dacă înaintea crizei financiare din anul 2018 prețul unei acțiuni se tranzacționa în jurul valorii de 4 dolari, pe fondul expansiunii globale și creșterii veniturilor, cotațiile acțiunii în ultimii doi ani s-au situat la peste 200 de dolari, atingând un maxim de 408 dolari în 2018. Ultimul preț de tranzacționare a fost de 315,47 dolari.

 

  • (sursa:https://www.wikipedia.org/)