Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

BURSA și munca la distanță – Citrix

BURSA și munca la distanță – Citrix Previous item Analiză Portofoliu... Next item Newmont – Pentru cei ce...

BURSA și munca la distanță – Citrix

Pandemia COVID-19 a reprezentat o provocare pentru companii, care pentru continuarea activității au fost nevoite să implementeze rapid soluții de lucru la distanță pentru angajați. Citrix Systems este o companie americană de software care permite angajaților să lucreze și să colaboreze la distanță, indiferent de dispozitiv sau rețea. Produsele Citrix sunt utilizate de peste 400.000 de clienți din întreaga lume. Compania a fost înființată în Richardson, Texas în anul 1989 și-a început activitatea prin colaborarea cu Microsoft pentru dezvoltarea unor produse de acces la distanță, parteneriatul fiind și azi în vigoare.

Este această creștere sustenabilă? În timp ce efectul pandemiei poate părea un influx de vânzări pe termen scurt pentru Citrix, măsurile de distanțare socială ar putea rămâne în vigoare mult după trecerea crizei COVID-19.  Utilizarea tehnologiei rezultă în minimizarea nevoii de spațiu pentru birouri și poate rezona cu managerii care doresc să maximizeze profiturile, așadar, trendul ascendent al expansiunii în mediul online ar putea să continue. Deocamdată, conducerea Citrix rămâne prudent – optimistă, estimările managementului asupra rezultatelor pentru anul acesta sunt în ușoară creștere, dar avertizează că acestea ar putea fi prea optimiste, dată fiind incertitudinea creată de criza sanitară.

Citrix a raportat rezultatele financiare pe primul trimestru al anului  2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1,46$, dublu față de nivelul așteptat de 0,79$, și în creștere cu 55% față de profitul net pe acțiune din primul trimestru al anului 2019.  Compania  va distribui un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,35$ aferent T1 din 2020, egal cu nivelul din T4 din 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de aproximativ 1,0%. Prețurile acțiunii Citrix au crescut cu aproape 50% de la minimele din martie 2020, atingând în data de 21.05.2020 , 137$/acțiune.

Știați că…?

  • Aproximativ 99% din companiile din Fortune 100 și 98% din Fortune 500 utilizează serviciile oferite de Citrix
  • Citrix a achiziționat până acum 50 de companii, ceea ce a condus la dezvoltarea foarte rapidă a infrastructurii și a serviciilor oferite.

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Citrix în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul CTXS.

Dorești să investești și tu în acțiunile CTXS și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.