Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Gilead – va câștiga SUA pariul împotriva COVID-19?

Gilead – va câștiga SUA pariul împotriva COVID-19? Previous item Zoom, de la 10 mil. la 300... Next item Alibaba – “Sesam...

Gilead – va câștiga SUA pariul împotriva COVID-19?

Gilead Science – reprezintă una dintre cele mai mari companii de biotehnologie din lume, lider în producerea de medicamente pentru tratamentul HIV. Compania ajunge în atenția investitorilor anul acesta, datorită medicamentului antiviral pe care-l produce și care este utilizat ca și tratament în combaterea COVID-19, scurtând timpul necesar recuperării. Cu sediul în Foster City, California,  compania a dezvoltat un medicament antiviral cu spectru larg, numit Remdesivir, care începând cu 2020, este testat ca tratament specific pentru COVID-19 și a primit o autorizație de utilizare de urgență în SUA pentru cei internați cu boală severă. În urma anunțurilor privind succesul medicamentului, prețurile acțiunii Gilead au crescut cu aproximativ 38% de la minimele din Ianuarie comparativ cu maximele din Aprilie. Deși în 1988 Warren Buffet a refuzat să investească în companie, acțiunile s-au apreciat cu peste 10,000% de la listarea inițială.

Compania a operat pe pierdere timp de 14 ani (până în 2001) și a primit prima sa aprobare asupra unui medicament, de la Agenția Medicamentelor, abia după 9 ani de la înființare. Potrivit rezultatelor financiare anuale, Gilead a înregistrat venituri de 22,4 mld. dolari și un profit net de 5,4 mld. dolari în anul 2019, asemănător cu cifrele realizate în anul precedent. Deși obiectul de activitate presupune investiții substanțiale în “research and development”, compania a urmărit să ofere o politică stabilă de distribuire de dividende investitorilor, aceștia fiind recompensați cu un randament mediu de aproximativ 3% pe an.

Știați că…

  • Deși în SUA Remdesivir este considerat unul dintre tratamentele specifice COVID-19, există studii care ar contesta eficiența acestuia.
  • Guvernul federal al SUA va decide săptămâna aceasta privind livrarea a zeci de mii de tratamente Remdesivir către zonele considerate critice, precum New York.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Gilead în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul GILD.

Dorești să investești și tu în acțiunile Gilead și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.