Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Parabolic SAR

Parabolic SAR Previous item UnitedHealth Group... Next item AMAZON, GIGANTUL DIN...

Parabolic SAR

Definiție

SAR parabolic (SAR) este un instrument de analiză tehnică bazat pe timp și preț, utilizat în principal pentru a identifica punctele de opriri potențiale (ale creșterii sau ale descreșterii) și inversări (întoarceri ale trendului). De fapt, SAR parabolic înseamnă „Stop și Reverse”. Calculele indicatorului creează o parabolă care este situată sub preț în cursul unui trend ascendent (bullish) și deasupra prețului în timpul unui trend descendent (bearish).

Istorie

Welles Wilder a creat indicatorul și l-a prezentat în cartea sa New Concepts in Technical Trading Systems. Cartea a fost publicată în 1978 și a inclus, de asemenea, și alți indicatorii care acum sunt foarte cunoscuți cum ar fi: Relative Strength Index (RSI), Average True Range și The Directional Movement Index. La fel ca indicatorii menționați, indicatorul SAR parabolic este încă utilizat pe scară largă și are o importanță deosebită în cadrul analizelor tehnice.

Ce anume urmărim?

Indicatorul parabolic SAR (SAR) are o premisă foarte simplă. Atunci când prețul este în creștere și se încadrează sub parabola (care va fi sub trend), acest lucru semnalează o eventuală inversare a prețului. Atunci când prețul trece peste parabolă (peste trend) într-un trend ascendent, aceasta poate semnala, de asemenea, o inversare a prețurilor. Practic, mulți traderi folosesc aceste descoperiri din indicator ca punct de referință pentru a închide o tranzacție sau chiar ca moment pentru a intra pe piață la începutul unui nou trend.

Rezumat

SAR parabolic este un indicator bun, compact, care poate oferi informații utile. În mod obișnuit nu este recomandat să-l folosești de sine stătător pentru a genera semnale de trading, deoarece este bazat pe timp și preț, nu este abilitat să măsoare puterea reală a unui trend, doar direcția și durata acestuia. Este o idee bună să-l utilizați împreună cu un indicator specializat în măsurarea trendului.

 

Szabolcs Ciocuță,

Broker Goldring

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.