Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

S&P Global, cea mai mare agenție de rating din lume

S&P Global, cea mai mare agenție de rating din lume Previous item NetEease, cea mai nouă... Next item Lululemon, un brand de...

S&P Global, cea mai mare agenție de rating din lume

Efectele crizei coronavirusului se resimt în aproape toate sectoarele. De la bunuri de vânzare cu amănuntul și de consum, până la divertisment, sport și desigur, turism, fiecare sector este afectat într-un mod diferit și se confruntă cu propriile provocări. Sectorul financiar a întâmpinat, de asemenea dificultăți în această perioadă, datorită creșterii cererilor de condiții speciale pentru rambursarea creditelor și închiderii locațiilor fizice,  ca urmare a respectării măsurilor de distanțare socială .

S&P Global reprezintă însă o excepție, fiind printre singurele companii din sectorul financiar care a înregistrat o creștere față de debutul acestui an (un plus de aproximativ 17%). Deși S&P Global este strâns legată de sistemul financiar, aceasta nu împrumută bani și nu are expunere la credit, ci vinde date și analize,având un model de afaceri robust. Compania reprezintă în acest moment cel mai important furnizor mondial de ratinguri, criterii de referință și analize pe piețele globale de capital și de mărfuri.

S&P Global a raportat rezultatele financiare pe T1 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,73$ față de estimările de 2,36$, în creștere cu 29% față de profitul net pe acțiune pe T1 2019 .  Compania  a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,67$, aferent T1 2020, egal cu cel din T4 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 0,81%.

În raportul publicat este precizat că, deși rezultatele primului trimestru au fost pozitive, baza de clienți va fi totuși afectată, iar numărul de noi listări de produse pe burse va fi unul redus, ceea ce va afecta precizia previziunilor pentru acest an.

 

Știați că…?

  • Din 1937 încoace , S&P Global a plătit dividende în fiecare an și pentru cel puțin ultimii 47 de ani este una dintre cele doar 24 de companii din S&P 500, care și-a mărit dividendul anual. În ciuda acestui fapt, compania nu este considerată un „dividend stock” datorită randamentului relativ scăzut.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor S&P Global în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul SPGI.

Dorești să investești și tu în acțiunile SPGI și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Autor,

Radu Cojoc
Broker SSIF GOLDRING

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.