Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Taiwan Semiconductor Manufacturing – companie al cărei principal client este Apple

Taiwan Semiconductor Manufacturing – companie al cărei principal client este Apple Previous item 3 COMPANII DE URMĂRIT ÎN... Next item Cum să îți protejezi...

Taiwan Semiconductor Manufacturing – companie al cărei principal client este Apple

Producția semiconductoarelor reprezintă una dintre cele mai competitive industrii, principalii producători dictând progresul tehnologic al întregii lumi. Doar câteva companii din această industrie produc sub propriul brand în timp ce altele produc instrumente personalizate pentru clienți. Cea de-a doua categorie include companii de succes, mai puțin cunoscute publicului larg.

Una dintre ele este Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSM), un producător care se află în prim-planul acestei industrii încă din anii 80. Printre cei mai cunoscuți clienți ai TSM se află chiar și Apple, pentru care compania produce chip-urile de serie A. Totodată, Apple este și cel mai mare client al TSM, cu vânzări de peste 9 miliarde de dolari în 2017.

Clienții TSM se împart în trei categorii: producători de dispozitive integrate, companii ”de sistem” și companii ”fabless” care se referă la companiile care își construiesc propriul design al chip-urilor însă externalizează producția acestora către TSM. Cea mai mare piață de desfacere a companiei o reprezintă America de Nord, piață care a însumat 67% din totalul vânzărilor din anul 2016.

În primul trimestru al anului 2020, compania a înregistrat o creștere cu 42% a veniturilor în timp ce profitul net s-a apreciat cu 91%, până la nivelul de 116,99 miliarde dolari taiwanezi.

Acțiunile TSM listate pe bursa americană au parte de o creștere de aproximativ 32% de la minimele înregistrate în luna martie a acestui an.

Știați că..

  •  TSM a fost aleasă în iunie 2020 să producă procesoarele ARM de 5 nanometri ale Apple?

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Taiwan Semiconductor Manufacturing în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul TSM.

Dorești să investești și tu în acțiunile TSM și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian

Broker SSIF Goldring SA

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.