„Rotația sectoarelor” din SUA în timpul pandemiei COVID19

Ce este rotația sectoarelor? Reprezintă fluxul de investiții între diferite sectoare realizat de către investitori, în anticiparea etapelor ciclurilor economice.

 

  • Simplificând lucrurile, putem vorbi de 4 cicluri economice de bază: Recesiunea, Revenirea (expansiunea economică ) și Apogeul, după care urmează din nou Contractarea economică. În diferitele cicluri economice, companiile din anumite sectoare sunt mai performante față de altele pe fondul dinamicii cererii pentru anumite produse sau servicii. De exemplu, în cazul recesiunii, bunuri non-esențiale, cum ar fi cele de lux trec pe planul secundar și revin elementele de bază, cum ar fi Sănătatea/Farma și Bunurile de larg consum.

 

  • În SUA, conform GICS (The Global Industry Classification Standards), companiile de pe bursă sunt împărțite în 11 sectoare: IT, Bunuri de larg consum, Utilități, Sănătate, Telecomunicații, Imobiliare, Bunuri non-esențiale, Financiare, Materiale, Industriale, Energie. Pentru a evalua rentabilitățile înregistrate de diferite sectoare, am folosit ETF-urile cele mai reprezentative din sectoarele menționate: XLK, XLV, XLRE, XLE, XLU, XLC, XLB, XLP, XLI, XLY, XLF.

Vizualizați raportul aici

 

  • Doriți să deveniți investitor în companiile din sectoarele din SUA și să profitați de evoluțiile viitoare ale acestora?
  • Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

(sursa: prețuri preluate din yahoo.finance.com, https://financialintelligence.ro/analiza-goldring-rotatia-sectoarelor-din-sua-covid19/)