fbpx

GOLDRING SA


SAP

SAP SE
  24.04.2023

SAP SE este o companie germană care furnizează software pentru aplicații pentru întreprinderi și servicii legate de software. Compania dezvoltă software pentru întreprinderi pentru a gestiona operațiunile de afaceri și relațiile cu clienții și este principalul furnizor mondial de programe de planificare a resurselor întreprinderii (ERP). Compania are sediul în Walldorf, Baden-Württemberg, Germania.

Recent, compania a raportat vineri rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2023, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,27€ (față de estimările de 1,10€), în creștere cu 27% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2022. Firma va distribui către acționari un dividend brut pe acțiune de 2,05€ pentru anul 2022 (un randament de 1.7%).

Acțiunea SAP este listată pe bursa de acțiuni germană Frankfurt Stock Exchange sub simbolul bursier SAP. Pe bursa de acțiuni americana NYSE sunt listate ADR – American Depository Receipt, sub simbolul bursier SAP. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 136 miliarde €, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din sept. 2022 și până în prezent cu peste 70%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,00, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, la fel de volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long160$19%115$

SAP

De la minimele din sept. 2022, prețurile acțiunii SAP au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 78$. În martie 2023 au ieșit definitiv deasupra norului, ceea ce indică faptul că tendința descendentă a prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la minimele din aug.-sept. 2022, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40). De la maximele din ian. 2023, linia ROC s-a corectat și aproape a atins nivelul zero, pentru ca apoi să facă salturi spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20) odată cu raliul prețurilor.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui iul. 2022, întrucât s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de un nivelul supra-vândut (nivelul -10). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea SAP are o mișcarea ascendentă de la minimele din sept. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy160$19%115$

SAP

Graficul zilnic al SAP arată că prețurile au spart la sfârșitul ultimei săptămâni un nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 128$. După această spargere, , este posibil ca acestea să se corecteze ușor și să revină la fosta rezistență, care poate deveni un suport (schimbare de polaritate). Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile in dec. 2022. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea SAP este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele german DAX40. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din sept.-oct. 2022), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să își spargă propria rezistență (linia de culoare violet).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii SAP. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la mijlocul lui mar. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul destul de puternic acum, deoarece linia ADX are o traiectorie ascendentă și este aproape de nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt si mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul se menține peste nivelul de la circa 128$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA