Teladoc Health, asistență medicală virtuală

Teladoc Health, denumită anterior Teladoc Medical Services, este o companie multinațională de telemedicină și servicii de asistență medicală virtuală cu sediul în Statele Unite. Teladoc Health folosește programe software pentru telefonie și videoconferințe, precum și aplicații mobile pentru a oferi asistență medicală „on-demand” la distanță. Teladoc Health este prima și, totodată, cea mai mare companie de telemedicină din Statele Unite.

Teladoc Health a fost lansată în anul 2002 și s-a extins prin achiziția unor companii precum BetterHelp în 2015, Best Doctors în 2017 și Advance Medical în 2018 . În anul 2019 au deservit aproximativ 27 de milioane de clienți din 130 de țări.

Începând cu 2018, cheltuielile medicale au înregistrat o medie de 11.172 dolari de persoană în S.U.A., reprezentând 17,7% din Produsul Intern Brut. Plângerile privind ineficiențele din sistemul de sănătate din SUA continuă să crească, iar lipsa transparenței prețurilor îi afectează tot mai mult pe pacienți.

Teladoc Health a cunoscut o creștere considerabilă a activității în timpul pandemiei de COVID-19. Nu numai că pacienții pot vorbi rapid cu un medic specialist, dar nici nu sunt nevoiți să se expună riscului de infectare cu noul virus într-o sală de așteptare a cabinetului. Investitorii au văzut rapid potențialul acestei companii de asistență medicală. Drept urmare, acțiunile Teladoc (TDOC) au crescut cu peste 100% de la începutul anului și până în prezent.

Compania a raportat venituri totale de 533,3 milioane de dolari pentru întreg anul 2019, cu o creștere de 32% față de veniturile totale înregistrate în anul 2018, acestea fiind de 417,9 milioane de dolari. Iar veniturile totale din primul trimestru din 2020 au fost de 180,8 milioane de dolari, în creștere cu 41% față de perioada similară a anului precedent.

 

Ciocuță Szabolcs,

Broker Goldring