The Home Depot – Construit de la zero

Cu oamenii blocați acasă în timpul pandemiei, mulți au ales să lucreze la proiecte de îmbunătățire a casei ceea ce a sporit vânzările pentru retailerii de bricolaj. The Home Depot Inc. este cel mai mare retailer american specializat în vânzarea de produse de bricolaj, materiale de construcție și grădinărit cu sediul în statul american Georgia și cu peste 2.200 de magazine deschise pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, Canada și Mexic.

Compania a fost fondată de către Bernard Marcus, Arthur Blank, Ron Brill și Pat Farrah în 1978, iar în anul următor au fost deschise primele două magazine în Atlanta, Georgia. Pe 22 Septembrie 1981 a fost listată pe NASDAQ, iar pe 19 Aprilie 1984 a urmat și listarea la New York Stock Exchange. Compania a devenit cel mai mare retailer de bricolaj în 1990, după care a urmat achiziționarea magazinelor Aikenhead și extinderea în Canada în 1994 și în Mexic în 2002.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,08$ față de estimările de 2,26$, în scădere cu 8% față de T1 din 2019. Compania a distribuit un dividend pe acțiune în valoare de 1,50$ aferent T1 din 2020, egal cu cel aferent T4 din 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 2,2%. Ea va raporta rezultatele financiare pe T2 din 2020 pe data de 18 august 2020 (analiștii se așteaptă la un profit net pe acțiune de 3.35$). Home Depot i-a obișnuit pe acționari cu o politică stabilă de distribuire a dividendelor.

Știați că?..

  • Primele magazine Home Depot erau pline cu cutii și găleți de vopsea goale pe rafturile mai înalte, pentru a da impresia de abundență, în ciuda stocurilor foarte limitate
  • În timp ce majoritatea oamenilor se gândesc doar la magazinele fizice, Home Depot funcționează și online. Elementul online al afacerii a avut un succes deosebit, cu aproximativ 120 de milioane de vizite anual.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Home Depot în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul HD.

Dorești să investești și tu în acțiunile HD și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Cojoc Radu,

Broker Goldring