Zillow Group, reinterpretarea afacerilor imobiliare

Zillow Group Inc. este proprietarul domeniului Zillow.com, cea mai mare platformă de imobiliare din SUA cu peste 110 milioane de locuințe de vânzare sau închiriere. De asemenea Grupul cumpără și vinde proprietăți prin intermediul Zillow Offers, ajutând clienții să se mute într-un proces mai rapid și cu mai puține bătăi de cap. Zillow Home Loans oferă pre-aprobări și finanțări ipotecare. Zillow Closing Services oferă suport în încheierea tranzacțiilor imobiliare oferă asistență printr-o rețea de încredere de profesionisti imobiliari. Trulia, StreetEasy și HotPads sunt alte mărci de consum parte a Zillow Group Inc.

Grupul a fost fondat în Decembrie 2004 de Rich Barton and Lloyd Frink, foști directori executivi la Microsoft. Compania are sediul în Seattle, Washington și deține alte 24 de birouri pe teritoriul SUA. Totodată, prin intermediul Zillow Offers, sunt prezenți pe 24 de piețe imobiliare din SUA printre care: Los Angeles, Miami, San Diego, Las Vegas etc.

În 2019, platforma Zillow a avut 8,1 miliarde de accesări, dintre care 173 milioane fiind utilizatori unici, astfel obținând o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de dolari.

Compania a raportat rezultatele financiare pe trimestrul II din 2020, peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 768,4 milioane de dolari, în creștere cu 28% față de veniturile din perioada similară a anului 2019. Pierderea netă pe acțiune a fost de 0,41$ față de estimările de 0,61 $, în creștere față de pierderea netă de 0,35$ pe T2 din 2019.

 

Analiza tehnică a evoluției acțiunilor Zillow Group.

Dorești să investești și tu în acțiunile ZG și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: Pasi deschidere cont

 

Andrei Vultur,

Administrator de risc