AbbVie Inc.

AbbVie Inc. este o companie biofarmaceutică orientată spre cercetare, care se implică în dezvoltarea și vânzarea de produse farmaceutice. Se concentrează pe tratarea afecțiunilor cum ar fi bolile autoimune cronice în reumatologie, gastroenterologie și dermatologie; oncologie, inclusiv cancere de sânge; virologie, inclusiv virusul hepatitei C (VHC) și virusul imunodeficienței umane (HIV); tulburări neurologice, cum ar fi boala Parkinson; boli metabolice, cuprinzând boala tiroidiană și complicații asociate cu fibroza chistică; dureri asociate cu endometrioza; și alte condiții grave de sănătate. Compania a fost fondată pe 19 octombrie 2011 și are sediul în North Chicago, IL.

La 19 octombrie 2011, Abbott Laboratories și-a anunțat planul de separare în două companii tranzacționate public. Noile laboratoare Abbott s-ar specializa în produse diversificate, inclusiv dispozitive medicale, echipamente de diagnostic și produse nutriționale, în timp ce AbbVie ar funcționa ca un producător farmaceutic bazat pe cercetare. Separarea a devenit efectivă la 1 ianuarie 2013, iar AbbVie a fost listată oficial la Bursa din New York (ABBV) la 2 ianuarie 2013.

AbbVie (ABBV) este renumită pentru medicamentele sale blockbuster, Humira, care a fost unul dintre cele mai vândute medicamente din ultimii 20 de ani. De la separarea sa din 2013 de laboratoarele Abbott (ABT), acțiunile AbbVie a crescut cu peste 160%. Și cu un randament de dividende de 4,9%, AbbVie este destul de atractiv pentru investitori care doresc profituri.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,34$ fata de estimările de 2,24$, în creștere cu 4% față de profitul net pe acțiune pe T2 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 1,18$ aferent T2 din 2020, egal cu cel din T1 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 5%.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor AbbVie Inc în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize , căutând simbolul ABBV.

Dorești să investești și tu în acțiunile ABBV și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Ciocuță Szabolcs,

Broker Goldring