Amgen, un titan biotech

Revenim cu o companie din sectorul medical, unul dintre cele mai bine performante sectoare ale economiei în această perioadă. Unul dintre pionierii industriei biotehnologiei, Amgen este acum una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, cu mai mult de o duzină de produse ce vizează afecțiuni cardiologice, neurologice, inflamații, cancer și multe altele.

După ce s-a alăturat Dow Jones Industrial Average la sfârșitul lunii august, Amgen se pregătește să avanseze câteva proiecte în etapele finale. În special, compania va raporta în curând datele mult așteptate ale studiilor clinice de fază 3 ale candidatului său la medicamente pentru insuficiență cardiacă, omecamtiv mecarbil. Având în vedere că bolile cardiovasculare și insuficiența cardiacă sunt una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, succesul cu omecamtiv mecarbil ar însemna un potențial de a intra pe o piață masivă, oferind un stimul important de creștere pe termen lung.

Rezultatele financiare din al doilea trimestru al acestui an au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a de 4,25$ față de estimările de 3,81$, în creștere cu 7% față de rezultatul din anul precedent. Compania a distribuit un dividend pe acțiune în valoare de 1,60$ aferent T2 din 2020, egal cu cel din T1 din 2020, având un randament de aproximativ 2,6%.

Știați că?…

  • Amgen încearcă să dezvolte noi tratamente în sectoare cu nevoi mari nesatisfăcute și este prezentă în aproximativ 100 de țări
  • În 2018 Amgen a ocupat locul 123 pe lista Fortune 500 a celor mai mari corporații din SUA după venituri

Analiza tehnică a evoluției acțiunilor Amgen Inc.

Dorești să investești și tu în acțiunile AMGN și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: Signup

 

Radu Cojoc,

Broker Goldring