Illumina, liderul mondial în citirea ADN-ului

Sectorul medical a beneficiat de o atenție sporită în această perioadă a pandemiei, din motive evidente, fiecare companie fiind în cursa descoperirii unui vaccin sau tratament împotriva celebrului virus SARS-CO-2. Illumina Inc. este o companie americană înființată în aprilie 1998 ce dezvoltă, produce și comercializează sisteme integrate pentru analiza variației genetice și a funcției biologice. Compania oferă o linie de produse și servicii care servește secvențierea, genotiparea, expresiea genetică și piețele proteomicelor. Sediul central este situat în San Diego, California.

Calea pentru uriașul Illumina a fost puțin dificilă în timpul pandemiei de coronavirus. Veniturile pentru primul trimestru au fost de 859 milioane dolari, mai mari decât estimările de 855 milioane dolari. Dar veniturile din anumite segmente au dezamăgit, din cauza focarului de coronavirus, de exemplu pacienții din China nu au putut ajunge la testarea oncologică fapt care a afectat afacerea. La începutul lui august, compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 sub așteptările analiștilor și a spus ca mulți dintre clienții săi pe segmentul de cercetare au rămas închiși din cauza pandemiei. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,62$ față de estimările de 0,72$, în scădere cu 54% față de profitul net pe T2 din 2019.

Compania deține 70% din piața de secvențiere, potrivit Morningstar. Așadar, chiar dacă afacerea suferă pe termen scurt, odată cu trecerea crizei actuale veniturile ar trebui să își revină la nivelurile anterioare. Există întotdeauna posibilitatea unei noi tehnologii care să detronează Illumina, dar barierele de intrare în piață sunt mari, ceea ce înseamnă că orice modificare a cotei de piață a companiei nu se va întâmpla peste noapte. Acțiunile Illumina și-au șters pierderile de pe piață și acum sunt în creștere cu 5% în acest an. Având în vedere cota de piață și câștigurile înregistrate ale companiei, este de așteptat ca viitorul companiei să fie în continuare unul stabil.

Știați că?…

  • Aparatele produse de Illumina produc 90% din secvențierile de ADN din lume în acest moment?
  • Compania deține aproximativ 800 de brevete în domeniu, care au fost subiectul câtorva procese cu competitorii

 

Analiza tehnică a evoluției acțiunilor Illumina.

Dorești să investești și tu în acțiunile ILMN și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Radu Cojoc,

Broker Goldring