Nvidia – The world leader in accelerated computing

Nvidia Corporation este corporație americană din domeniul tehnologic care se concentrează pe grafică pentru computer personal (PC), unități de procesare grafică (GPU) și, de asemenea, pe inteligență artificială (AI). Funcționează prin două segmente: procesor GPU și Tegra. Brandurile sale de produse GPU sunt orientate către piețe specializate, inclusiv GeForce pentru industria jocurilor video; Quadro pentru designeri grafici; Tesla și DGX pentru cercetătorii de date AI, respectiv cercetătorii de date mari; și GRID pentru utilizatorii de calcul vizual bazat pe cloud. Brandul său Tegra integrează un computer întreg pe un singur cip și încorporează GPU-uri și unități centrale de procesare (CPU) multi-core pentru a conduce supercomputing pentru dispozitive mobile și jocuri de divertisment, precum și roboți autonomi, drone și mașini. Procesorul companiei a creat platforme care se adresează a patru piețe: jocuri video, vizualizare profesională, Datacenter și industria auto. Ofertele sale includ supercomputerul NVIDIA DGX AI, platforma de calcul auto NVIDIA DRIVE AI și serviciul de gaming cloud GeForce NOW.

Nvidia a raportat rezultatele financiare pe T1 din anul fiscal 2021 (anul fiscal 2021 a început la sfârșitul lui ian. 2020) peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 1,47$ față de estimările de 1,36$, în creștere cu 130% față de profitul net de 0,64$ din urmă cu un an. Compania distribuie un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,16$ aferent T1 din anul fiscal 2021, egal cu cel aferent T4 din anul fiscal 2020, reprezentând un randament al dividendelor de 0,16%. Compania este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier NVDA. Prețul acțiunii a crescut din martie 2020 și până astăzi cu aproximativ 126%.

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Spotify în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul NVDA.

Dorești să investești și tu în acțiunile NVDA și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Vultur Andrei,