Tencent Holdings – Amazon-ul chinezilor

Chinezii sunt cunoscuți pentru inovații, mai ales în sectorul tehnologic. Unul dintre business-urile de succes al chinezilor este Tencent Holdings.

Tencent Holdings este o multinațională-conglomerat fondată în 1998, cu sediul în Shenzhen, specializată pe servicii și produse din domeniul online, atât divertisment cât și inteligență artificială sau tehnologie.

Tencent este cea mai mare companie din domeniul jocurilor video, una dintre cele mai valoroase companii din lume, una dintre cele mai mari companii din domeniul social media și una dintre cele mai mari companii de investiții. Serviciile companiei includ rețele sociale, platforme muzicale, portale web, comerț online, jocuri video, servicii de internet și sisteme de plăți. Pe piața din China, oferă și servicii de mesagerie instant: Tencent QQ și WeChat. Totodată, compania deține pachetul majoritar al Tencent Music Entertainment (simbol TME).

În 2017, compania a lansat un asistent personal vocal, Xiaowei, cu scopul de a concura cu celebrele sisteme Siri și Alexa. Sistemul însă, are funcționalități limitate în comparație cu asistenții care domină piața.

Tencent a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,34$ față de estimările de 0,30$, în creștere cu 21% față de profitul net de 0,28$ pe T1 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,14$ aferent anului 2019, în creștere față de 0,11$ aferent anului 2018, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 0,20%.

Pe bursa americană, acțiunile Tencent Holding sunt listate sub formă de ADR-uri (American depository receipt), sub simbolul bursier TCEHY. Acțiunile sunt listate și pe bursa din Hong Kong sub simbol bursier: 700.

De la începutul anului și până acum, instrumentele listate pe bursa americană înregistrează o creștere de aproximativ 32%.

Știați că…

…Aplicația de mesagerie instant QQ, lansată de Tencent în 1999, încă este activă și are numeroși utilizatori? (În 2017, aplicația avea peste 800 milioane de abonați lunar; este disponibilă pe iOS, Android, Mac și Windows)?

…Compania are dețineri în peste 600 de companii la nivel global, iar în ultimul timp se focusează pe start-up-urile asiatice din domeniul tehnologiei?

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Tencent Holdings în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul TCEHY.

Dorești să investești și tu în acțiunile TCEHY și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian,

Broker Goldring

 

Surse: wikipedia, https://www.techtimes.com/photos/224666/20180412/here-are-10-things-you-didnt-know-about-tencent/5/, investing.com