fbpx

GOLDRING SA


TGTX

TG Therapeutics
  08.05.2023

TG Therapeutics, Inc. este o companie care dezvoltă și comercializează noi tratamente pentru bolile maligne ale celulelor B și bolile autoimune. Compania are sediul în Morrisville, Carolina de Nord, US.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost o pierdere de 0,28$ (față de estimările de -0,36$), mai mică în raport de o pierdere de 0,51$ pe acțiune aferentă trimestrului I din 2022. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea TG Therapeutics este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier TGTX. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 5,2 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din oct. 2022 și până în prezent cu peste 590%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,06, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 106% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long56$65%18$

TGTX

De la minimele din oct. 2022, prețurile acțiunii TG Therapeutics au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat în jurul valorii de 4,9$ și au ieșit definitiv deasupra norului în apr. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet), ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la minimul recent din apr. 2023, situat deasupra nivelului zero, linia indicatorului a avut un nou salt spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 100), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din apr. 2022, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. De la minimele din feb. 2022, linia indicatorului are o mișcare ascendentă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea TG Therapeutics are o mișcarea ascendentă de la minimele din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$%$

TGTX

Graficul zilnic al TG Therapeutics arată că prețurile au spart în apr. 2023 un nivel de rezistență (de culoare violet), de la aproximativ 19,6$. După această spargere, acestea s-au corectat ușor și au revizitat fosta rezistență, care a devenit un suport (schimbare de polaritate). Apoi prețurile și-au continuat raliul și au atins un nou nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 35,7$, nivel la care poate apărea o corecție. Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile în ian. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea TG Therapeutics este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din 2022), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență (linia de culoare roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii TG Therapeutics. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lui apr. 2023, indicând o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne indică dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul foarte puternic acum, cum linia ADX are o traiectorie ascendentă și a atins nivelul 60, ceea ce poate indica o posibilă corecție în viitor.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Pe termen scurt, prețul acțiunii se poate corecta. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul trece peste nivel de rezistență de la circa 36$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA