Va atinge AMD prețul de 120$ pe acțiune?

Piața producătorilor de microprocesoare pentru computere este dominată de două mari companii: Advanced Micro Devices (AMD) și Intel. AMD a fost fondată de Jerry Sanders împreună cu niște colegi de la Fairchild Semiconductor în 1969. La începuturi compania dezvolta diverse chip-uri, urmând apoi să se specializeze pe producția de microprocesoare pentru computere personale și servere.

După ce IBM a creat primul PC în 1981, aceștia doreau ca Intel să fie principalul furnizor de procesoare însă cu condiția să mai existe un producător secundar pentru procesoarele patentate de Intel. Atunci, Intel și AMD au încheiat un acord pe 10 ani care presupunea că fiecare dintre companii va avea dreptul să devină un producător secundar pentru produsele celeilalte și să vândă aceste produse. În 2006, AMD a anunțat achiziția producătorului de procesoare grafice ATI Technologies pentru 4,3 mld. dolari și 58 milioane de acțiuni proprii, valoarea totală a tranzacției ridicându-se la 5,4 mld. dolari.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 1,93 miliarde de dolari, în creștere cu 26% față de veniturile pe T2 din 2019. Profitul net pe acțiune a fost de 0,13$ față de estimările de 0,12$, în creștere cu 225% față de trimestrul aferent anului precedent. Compania nu distribuie dividende.

În ultimii ani, AMD a cunoscut o evoluție interesantă, odată cu dezvoltarea unor noi produse și îmbunătățirea profitabilității, iar această evoluția s-a reflectat și în evoluția acțiunilor AMD.

Acțiunile AMD au fost listate pe bursa americană în 1979, iar de la începutul acestui an, acțiunile AMD au înregistrat o creștere de aproximativ 80%.

Știați că…

  • Jerry Sander era director de marketing la Fairchild Semiconductor când, nemulțumit de lipsa flexibilități și a sprijinului superiorilor săi, a decis să pornească pe propriul drum și a fondat AMD? Robert Noyce, și el angajat la Fairchild, a părăsit compania împreună cu colegul Gordon Moore și împreună au fondat Intel.

 

Analiza tehnică a evoluției acțiunilor AMD.

Dorești să investești și tu în acțiunile AMD și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian,

Broker Goldring